Interview met burgemeester Thom de Graaf

Interview met burgemeester Thom de Graaf van Nijmegen
Door: Masha Berkers (Montessori College Nijmegen)
Datum: 18 januari 2008, ter ere van de uitreiking van de 1e GlazenkampKrant
Ook als video te bekijken in de SURFnet videotheek

Burgemeester de Graaf met 1e Glazenkampkrant Wat vindt u van het project Glazenkamp?

Ja, een fantastisch project. Niet alleen omdat ik denk dat het heel goed is voor de bewoners - als je een glasvezelaansluiting hebt, gaat het allemaal sneller en door één kanaal - maar ook omdat het hardstikke goed is dat bewoners dit zélf doen, zélf het initiatief nemen en zélf het heft in eigen handen nemen.

Denk u dat dit een grote stap is voor Nijmegen?

Het is misschien een kleine stap voor de bewoners om de aansluiting te nemen, maar het is een grote stap voor Nijmegen.

Zou u graag willen dat er een breedbandnetwerk in heel Nijmegen komt?

Ja, ik zou het ook wel leuk vinden in mijn eigen wijk als ik daar woon, maar dat is nog niet zover. Laten we hopen dat het initiatief dat nu in Hazenkamp is genomen een succes wordt. Dan weet ik zeker dat andere wijken jaloers worden en dat ze ook dat soort initiatieven gaan nemen. Nou, mooier kun je het niet hebben.

U heeft zelf nog geen breedbandverbinding?

Ik heb nog geen breedbandverbinding. Niet in het huis waar ik nu nog (gedeeltelijk) woon in Leiden en ook nog niet in Nijmegen. Dus ik heb nog een mooie toekomst voor me.

Wilt u nu dan niet naar de Hazenkamp verhuizen?

Haha, ik heb net een huis gekocht in een andere wijk, dat is nou vervelend.

Zit u zelf veel op het internet?

Nou, daar heb ik eigenlijk nauwelijks tijd voor, dus als ik op internet zit is het 's nachts, want dat is het enige moment dat ik even rust heb om mail te checken, even sites te zoeken en eens te kijken hoe de rest van de wereld er digitaal uitziet.

Zit u ook wel eens op YouTube?

Heel af en toe heb ik wel eens een filmpje gezien maar dan als iemand - of mijn dochter bijvoorbeeld - zei: "Daar moet je eens even naar kijken". Het is niet iets waarvan ik denk: "Ja! Elke dag maar weer eens even op YouTube!"

Zitten uw kinderen veel op het internet?

Ja, heel veel. Soms té veel, maar inmiddels zijn ze 21 en 18, dus ik heb geen zeggenschap meer over ze.

Bent u technisch?

Absoluut niet en volgens mij zijn heel veel mensen niet technisch. Daarom moet het ook makkelijk voor ze zijn en worden gemaakt om aansluitingen te nemen.

Zou u de mensen aanraden om mee te doen aan glazenkamp?

Ik denk dat het in hun eigen belang en voordeel is. Bovendien is het hardstikke goed om te zorgen dat je met de bewoners samen de baas bent in plaats dat grote anonieme clubs de baas zijn.

Bedankt.


De op deze website getoonde informatie wordt door de Stichting Glazenkamp met zorg samengesteld, maar voor de juistheid en volledigheid daarvan kan niet worden ingestaan. Aan de inhoud van deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend. Glazenkamp is niet verantwoordelijk voor de diensten die door providers worden aangeboden.