Doel

Stichting Glazenkamp heeft bij ongeveer 3000 woningen in en rond de Nijmeegse woonwijk Hazenkamp een breedbandnetwerk laten aanleggen in de vorm van glasvezel-tot-aan-het-huis. Dit glasvezelnetwerk biedt een aantal belangrijke voordelen boven andere vormen van infrastructuur zoals kabel en ADSL:

  • de grote bandbreedte maakt een serie van nieuwe toepassingen mogelijk;
  • de infrastructuur staat open voor alle dienstenaanbieders op het gebied van telefonie, internet en televisie;
  • de bewoners hebben en houden zelf de controle over het glasvezelnetwerk in handen.


Omdat glasvezelkabels meestal in de bekende mantelbuizen worden aangelegd, zeggen we ook wel dat de Hazenkampbewoners baas in eigen buis willen zijn.

Daarnaast wil de Stichting een bron van inspiratie zijn voor samenwerking in de wijk. Dat kan door onderlinge ondersteuning maar ook door speciale activiteiten gericht op internetgebruik door senioren of het stimuleren van internettoepassingen in de zorg.

Stichting Glazenkamp is ook oprichter van en werkt nauw samen met Stichting Fiber Overal. Fiber Overal heeft op een vergelijkbare wijze als Glazenkamp andere wijken in en om Nijmegen geholpen bij het tot stand komen van glasvezelnetwerken en onderlinge ondersteuning van de gebruikers daarvan.De op deze website getoonde informatie wordt door de Stichting Glazenkamp met zorg samengesteld, maar voor de juistheid en volledigheid daarvan kan niet worden ingestaan. Aan de inhoud van deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend. Glazenkamp is niet verantwoordelijk voor de diensten die door providers worden aangeboden.